Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Is this site slow for anyone else?

Is this site slow for anyone else? 1 year 6 months ago #9229

  • cbwx34
  • cbwx34's Avatar
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Posts: 1260
  • Thank you received: 413
  • Karma: 92
Just curious if its on my end or what. Seems like most times I click on something, I have to wait a loooooooooong time for it to appear. Not everytime, but more often than not. Sometimes it's painful. :S Been that way for a couple weeks now.

Anyone else seeing this? I've eliminated that it's the computer (tried different) my internet (tried different), so wonder what the deal is.
The administrator has disabled public write access.

Re: Is this site slow for anyone else? 1 year 6 months ago #9233

  • Geocyclist
  • Geocyclist's Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 453
  • Thank you received: 157
  • Karma: 31
Always slow for me. In that the page loads take more than 3-5 seconds. Today it is very slow, maybe 30 seconds per page.

FYI the WE home pages are decent, jus the forum pages are slow.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: cbwx34

Re: Is this site slow for anyone else? 1 year 6 months ago #9241

  • cbwx34
  • cbwx34's Avatar
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Posts: 1260
  • Thank you received: 413
  • Karma: 92
Yea, I just time my last few clicks... it's between 30-45 seconds to load. And you're right, it just seems to be the forum pages.
The administrator has disabled public write access.

Re: Is this site slow for anyone else? 1 year 6 months ago #9242

  • Razoredge
  • Razoredge's Avatar
  • OFFLINE
  • Senior Boarder
  • Cutthroat Sharpening
  • Posts: 56
  • Thank you received: 8
  • Karma: 10
Yep, same here. About a minute to load. :(
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: cbwx34

Re: Is this site slow for anyone else? 1 year 6 months ago #9244

  • pinkfloyd74
  • pinkfloyd74's Avatar
  • OFFLINE
  • Senior Boarder
  • Posts: 41
  • Thank you received: 10
  • Karma: 5
Yep, Homepage and Forum extremely slow. Much slower than usual.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: cbwx34

Re: Is this site slow for anyone else? 1 year 6 months ago #9252

  • Razoredge
  • Razoredge's Avatar
  • OFFLINE
  • Senior Boarder
  • Cutthroat Sharpening
  • Posts: 56
  • Thank you received: 8
  • Karma: 10
And now it's back. Only about two seconds. Must just be an internet traffic jam.
The administrator has disabled public write access.

Re: Is this site slow for anyone else? 1 year 6 months ago #9256

  • mark76
  • mark76's Avatar
  • OFFLINE
  • Administrator
  • Posts: 1235
  • Thank you received: 388
  • Karma: 86
The forum is pretty slow here too. But it's been that way for a long time, not just the last couple of weeks. In fact, I think the site is a bit faster than it used to be, since I never get half pages or time-out messages. (Unless the tech guy has increased the time-out settings.)

It is indeed mainly the forum. Although in some cases the rest of the site lags a bit, too. I don't think it is a general internet traffic delay since the rest of the site doesn't appear to have this problem as much and neither do other sites.

IIRC the tech guy looked into this some time (half a year?) ago and concluded it had something to do with the database or the communication between the webserver and the DBMS. Clay then had plans to upgrade, but I don't know what ever came of them..

This is an older thread on the topic: www.wickededgeusa.com/index.php?option=c...=2938&Itemid=63#2953
Last Edit: 1 year 6 months ago by mark76.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: leomitch, cbwx34

Re: Is this site slow for anyone else? 1 year 6 months ago #9258

  • PhilipPasteur
  • PhilipPasteur's Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Phil
  • Posts: 944
  • Thank you received: 233
  • Karma: 66
cbwx34 wrote:
Just curious if its on my end or what. Seems like most times I click on something, I have to wait a loooooooooong time for it to appear. Not everytime, but more often than not. Sometimes it's painful. :S Been that way for a couple weeks now.

Anyone else seeing this? I've eliminated that it's the computer (tried different) my internet (tried different), so wonder what the deal is.

All day yesterday is was real bad. A couple of times I walked away waiting for a posting to go...came back and it was still sitting their on the message composition page. I would hit submit.... then some time later I would get warned that my duplicate message had not been posted.

This morning it seems quicker than it has been over the last few months.

Phil
Phil

MAX 2001-2013
Hoping there is that bridge!
I miss you Buddy!
Last Edit: 1 year 6 months ago by PhilipPasteur.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: cbwx34

Re: Is this site slow for anyone else? 1 year 6 months ago #9260

  • blacksheep25
  • blacksheep25's Avatar
  • OFFLINE
  • Senior Boarder
  • Posts: 54
  • Thank you received: 34
  • Karma: 5
Yes, between 10 and 30 seconds to load a page. My workaround is to open all the thread I want to read in a new tab for each, the do something else; when I come back a few minutes later, they're all loaded.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: cbwx34

Re: Is this site slow for anyone else? 1 year 6 months ago #9267

  • wickededge
  • wickededge's Avatar
  • OFFLINE
  • Administrator
  • Posts: 1781
  • Thank you received: 646
  • Karma: 91
We've been on a shared server and there have been a couple of big bandwidth hogs, so says tech support. We're migrating to a dedicated server tonight so it should speed up a lot.
--Clay Allison
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.146 seconds